Wat doen wij?

Wij organiseren koetsentochten voor onze eigen leden. Elk lid kan een tocht organiseren. Dat betekent dat wijzelf een traject uitstippelen, en zorgen voor de veiligheid en gepaste omstandigheden. Het is een groepsgebeuren waarbij we ons houden aan afspraken, zoals verkeersreglementen respecteren, zorgen dat ons materiaal technisch in orde en netjes is, afstand houden, … We rijden liefst zo weinig mogelijk op verharde wegen, maar door velden en bossen. Tijdens een tocht worden een paar stops voorzien om het stof in onze kelen door te spoelen, een hapje te eten, een plasje te doen, en de paarden wat rust te gunnen. Na een koetsentocht komen we samen om ergens gezellig te eten.

We kunnen ook deelnemen aan koetsentochten die door anderen, zoals recrea-Men vzw,  georganiseerd worden. We spreken dan vooraf het uur van samenkomst af zodat we die tocht samen kunnen maken.

Regelmatig rijden we voor “het goede doel”.  Zo rijden we regelmatig voor mensen met een handicap, voor mensen met psychische problemen, voor senioren, … Vermits we als club erkend zijn in de gemeente Bierbeek, gaan deze niet zelden door in Bierbeek.  We doen dit voor de glinstering in hun ogen en de glimlach op hun mond.

Soms ook nemen we deel aan andere evenementen, zoals het belevingsproject ter gelegenheid van de herdenking van de Groote Oorlog en het voetbal-miniementornooi in Bierbeek.

Maandelijks vergaderen we in het cultureel centrum van Bierbeek “ De borre”, op de eerste woensdag van de maand tenzij anders voorzien. Daar wordt het programma opgesteld, afspraken gemaakt, problemen besproken, en vooral de vriendschap gevierd.

Elk jaar organiseren we een Rally in Oud-Heverlee met vertrekpunt aan de Ruiterschool langs de Waversebaan. Dit doen we i.s.m. de Haflingervereniging Vlaams-Brabant en Recrea-Men vzw. Op de Rally zijn alle menners en ruiters welkom, ongeacht met welke paarden ze rijden. Het Meerdaalwoud vormt een uniek kader voor deze Rally.

Jaarlijks gaan we met de paarden op vakantie in België of Nederland. Tijdens de vakantie maken we verschillende tochten, maar daarnaast is er ook tijd voor ontspanning, plezier, samen eten & drinken, een uitstapje, …

Vermits de haflinger zijn roots in Oostenrijk (Tirol) heeft, worden er daar het laatste weekend van september jaarlijks evenementen georganiseerd, met wedstrijden, keuringen en verkoop, … Sommige leden nemen er regelmatig aan deel.