Wie zijn wij?

We zijn een club van liefhebbers van het haflingerpaard.

De meeste leden rijden met paard en koets. Dat noemt men “menners”. De menner is meestal vergezeld van een groom. Een groom helpt de menner bij het inspannen en uitspannen, maar ook tijdens het rijden: het aangeven van een regenjas of een drankje, een gevallen voorwerp oprapen, de paarden vasthouden bij een sanitaire stop, … Maar vaak ook neemt de groom zelf de leidsels over als de menner wat rust wil of wil genieten van het landschap. De leden van onze club rijden in enkelspan -dus met één paard- of in dubbelspan.

Sommigen rijden onder het zadel. Een ruiter heeft intenser contact met zijn paard dan een menner. Mits enkele afspraken kunnen menners en ruiters perfect samen genieten van een koetsentocht.

Daarnaast zijn er nog de partners, kinderen, vrienden, … van onze leden. Ook zij horen erbij.

Wij zijn echter méér dan menners, grooms en ruiters. We zijn vooral een groep vrienden die plezier beleven aan onze sport en aan elkaar. Waar nodig of gewenst helpen we elkaar met raad en daad.

We willen geen exclusieve club zijn, maar staan open voor nieuwe mensen die eveneens een boontje hebben voor het haflingerpaard, en dit in clubverband willen beleven. Ieder die op een verantwoorde manier met paarden (en mensen) omgaat en sociale contacten wil opbouwen, mag ons contacteren.